Elvis van Soma komt naar Nederland

Beste fokkers van Barock Pinto Friese paarden,

De top gefokte Barock Pinto hengst Elvis van Soma komt dit jaar naar Nederland en is beschikbaar voor de fokkerij middels verzend sperma.
Elvis is de eerste en enige homozygote Tobiano hengst die is goedgekeurd bij het Barock Pinto Studbook. Hij is fokzuiver platenbont zwart en al zijn veulens zullen de mooie zwartbonte kleur krijgen. Ook in combinatie met Friese merries zullen al zijn veulens de zwartbonte kleur krijgen en bijna allemaal met een mooie bles en zwart witte staart.
Elvis voert 62.50% Fries bloed en heeft een topafstamming. Zijn vader Alexander BP13 Sport is een zoon van de te vroeg gestorven Colorance uit de Elite merrie Tiarda T fan ‘e Boppelannen, stam 50.
Alexander BP13 staat ter dekking in Zweden en is zeer succesvol in de hogere dressuursport en goedgekeurd op afstammelingen.
Zijn moeder is een Ster Preferente merrie van de legendarische Willem van Nassau Preferent Sport Grand Prix dressuur met Bennie van Es.
Elvis van Soma is geboren in Noorwegen en heeft de laatste jaren veel 1ste premie veulens, Ster merries en een goedgekeurde zoon uit zijn eerste jaargang gebracht.
Elvis heeft mega veel behang en geeft dit ook door aan zijn nakomelingen. Zijn veulens scoren zeer hoog op rastype (Fokwaarde 7.4)!
In combinatie met Friese merrie geeft Elvis ook zeer mooie zwartbonte nakomelingen veelal met een mooie bles en zwart-witte staart. In combinatie met Friese merries zullen de veulen 81.75% Fries bloed voeren wat een perfect percentage is voor een echte Barock Pinto / Bonte Fries.

Elvis is op dit moment M dressuur en zal verder opgeleid worden voor de hogere dressuursport. Dit jaar wordt hij 6 jaar en kan hij in de klasse Z dressuur worden uitgebracht. Hij is de afgelopen jaren in Noorwegen begeleid door Grand Prix trainer en ruiter Peter Spahn. Hij heeft zeer veel aanleg voor de passage/piaffe en springt al zeer mooie vliegende wissels.

Elvis is röntgenologisch gekeurd incl. Hals en nek en heeft geen bemerkingen.

Elvis van Soma zal beschikbaar zijn bij de HVM stal (Hoornsterzwaag) d.m.v vers verzend sperma.
Sperma bestellen kan dagelijks voor 9:30 uur via ons telefoonnummer: +31 6 51923992

Dekgeld €650.-

Website www.staldevoorsprong.nl
Facebook DutchStuds of Elvis van Soma
Voor meer info Lianne +31 6 10957395

Eigenaar Tonje Solberg Noorwegen