Beste fokkers van Barock Pinto Friese paarden,

De top gefokte Barock Pinto hengst EMIEL BP57 is dit jaar beschikbaar voor de fokkerij middels verzend sperma.
Emiel is de enige homozygote Tobiano hengst die is goedgekeurd bij het Barock Pinto Studbook. Hij is fokzuiver platenbont zwart en al zijn veulens zullen de mooie bonte kleur krijgen. In combinatie met Friese merries zullen al zijn veulens de zwartbonte kleur krijgen en bijna allemaal met een mooie bles en zwart witte staart.
Emiel voert 62.50% Fries bloed (Verwantschap KFPS 10.3%} en heeft een topafstamming. Zijn vader Alexander BP13 Sport is een zoon van de te vroeg gestorven Colorance uit de Elite merrie Tiarda T fan ‘e Boppelannen, stam 50.
Alexander BP13 staat ter dekking in Zweden en is zeer succesvol in de hogere dressuursport en goedgekeurd op afstammelingen.
Zijn moeder is een Ster Preferente merrie van de legendarische Willem van Nassau Preferent Sport Grand Prix dressuur met Bennie van Es.
Emiel is geboren in Noorwegen en heeft de laatste jaren veel 1ste premie veulens, Ster merries en een goedgekeurde zoon uit zijn eerste jaargang gebracht.
Emiel heeft mega veel behang en geeft dit ook door aan zijn nakomelingen. Zijn veulens scoren zeer hoog op rastype (Fokwaarde 7.4)!
Uit Friese merries zullen zijn veulens 81.75% Fries bloed voeren wat een perfect percentage is voor een echte Barock Pinto / Bonte Fries.

Emiel is op dit moment Z1 dressuur geklasseerd, ZZ Licht in training en zal verder opgeleid worden voor de hogere dressuursport.

Emiel is röntgenologisch goedgekeurd incl rug en nek
Vrij van waterhoofdgen
Vrij van het dwerggen

EMIEL BP57 is beschikbaar bij de HVM stal (Hoornsterzwaag) d.m.v vers verzend sperma.
Sperma bestellen kan dagelijks voor 9:30 uur via ons telefoonnummer: +31 6 51923992

Website www.staldevoorsprong.nl
Facebook DutchStuds.
Voor meer info Lianne +31 6 10957395
Eigenaar Tonje Solberg Noorwegen

We bedanken Tonje voor het vertrouwen en beschikbaar stellen van EMIEL BP57 voor de Nederlandse fokkers!
Dit is een enorme promotie en boots voor de Barock Pinto Fokkerij.

Dekgeld €750.-

Website www.staldevoorsprong.nl
Facebook DutchStuds of Elvis van Soma
Voor meer info Lianne +31 6 10957395
Eigenaar Tonje Solberg Noorwegen