L’ANZA (stamboeknaam Ly Dante ) – DETAILS MAKE PERFECTION, AND PERFECTION IS NOT A DETAIL
L’ANZA is geheel KWPN gefokt!
Zijn vader is de zwartbonte Bontfire (Samber X Ico Sun). Bontfire was de laatste jaren de meest dekkende zwartbonte warmbloedhengst in Nederland en stond bekend om zijn zeer correcte nakomelingen die het zeer goed doen op keuringen en sport. Uit deze prestatiestam komen veel 135 en zelfs GP springpaarden,
De vader van de moeder Muvanda (Keur – Z dressuur) is de Keur hengst Gentleman. Gentleman is een sportpaardenvererver en heeft zelf op 1,60 m-niveau gepresteerd, zeer veel van zijn nakomelingen zijn uitgebracht in de 1,50 m- en 1,60 m-rubrieken, Daarnaast leverde Gentleman ook dressuurpaarden, waarvan een aantal nakomelingen in het ZZ-Zwaar, de PSG/Inter I en in de Grand Prix lopen.
De vader van de grootmoeder Guvanda is de hengst Ulster. Ulster is een zoon van de legendarische Nimmerdor (Preferent). Nimmerdor is een stempelhengst in de KWPN springpaarden fokkerij. Ulster heeft zeker ook een belangrijke invloed gehad op de KWPN dressuurpaarden fokkerij. De Keur en prestatie hengst Jazz (Preferent + Grand Prix dressuur) is namelijk gefokt uit een Ulster merrie.
Vader van de overgrootmoeder Vanda (Stb. Preferent) is de Stempelhengst Rigoletto (Preferent). Rigoletto gaf sportpaarden en vooral springpaarden met een enorm vermogen.
De pedigree van L’ANZA is veelzijdig. Wij denken dat L’ANZA een echte allrouder gaat worden en het zeer gaat doen in zowel dressuur, springen en eventing.
L’anza heeft veel aanleg voor de spring- en dressuursport. Hij is circa 166cm groot en heeft een heel goed karakter! Hij is in 2021 verkocht als hunter naar Amerika en gaat een prachtige carrière tegemoet.
L’anza is beschikbaar via diepvriessperma, vraag gerust naar de mogelijkheden!